mat

Linssoppa med ingefära och persilja

linssoppa-med-text

Lagade en så sablarns god soppa häromdagen. Trodde jag hade tröttnat på linssoppa, men den här omvände mig. Den är stark av ingefära, syrlig av lime och en blir redigt mätt och belåten!

4 portioner
1 lök
2-3 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 potatisar
500 g passerade tomater
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl röda linser
1 msk tomatpuré
srirachasås
saft från en halv lime
salt
svartpeppar
persilja

Gör så här
1. Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Skala och skär morötterna och potatisarna i tärningar. Fräs i en gryta med olja, ca 3 minuter.

2.Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongtärningar, linser, tomatpuré och sriracha efter smak. Rör om och koka upp. Låt soppan koka under lock, ca 15 minuter.

3. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera soppan med bröd och persilja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s