bebis · mat

Barnmat: Linspastej med pumpafrön

linspastejNu när Agnes så smått har börjat att äta bröd, har det blivit dags att klura på pålägg. Alla färdiga grejer innehåller salt (om inte, tipsa gärna!), så än så länge är det nog bara att göra själv. Hittade ett recept på bönpastej i boken Grön barnmat, som jag väldigt löst utgick ifrån (till exempel innehöll det receptet både buljong och salt, mycket konstigt). Det blev en linspastej med pumpafrön, vitlök och persilja. Så här gjorde jag:

2-3 barnmatsburkar
1 dl röda linser
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk persilja
1 msk pumpafrön
2 tsk rapsolja

1. Koka linserna tillsammans med vitlöksklyftan i osaltat vatten. Koka tills de är mjuka, men inte helt har fallit isär.

linspastej_mortel_pumpafron2. Mortla eller mixa pumpafröna. Det är väldigt viktigt att små barn inte får i sig hela frön, så hoppa inte över detta!

linspastej_mixer3. Låt linserna rinna av väl, de ska va så torra som möjligt. Detta slarvade jag med så jag fick putta i ett gäng kokta vita bönor också för att få okej konsistens. Mixa alltihop!

linspastej-agnes4. Bred på macka och ge till skeptisk men gullig bebis! Resten kan du hälla upp i burkar och frysa in.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s