bebis · en bild i timmen

Agnes 8 månader – En bild i timmen

5 mars fyllde Agnes 8 månader och den dagen såg ut såhär:

agnes_8-manader_8.008.00. Försökte ta bild på den ännu slumrande bebisen utan att väcka henne, därav stalker-bilden från hallen. Funkade det? Nä, hon vaknade. Men det var ändå dags, för vi hade en himla knökfull dag att ta tag i.

agnes_8-manader_9.00_29.00. Efter att dagen till ära ha provat sin första 8 månaders-gröt (fullkorn med banan och plommon), var det illa tvunget med ett bad. Vet inte hur det lilla barnet lyckades få gröt i örat och på magen, men det fick hon! Så här glad var man efter badet!

agnes_8-manader_10_210.00. Eller snarare 10.15. Denna kaosbild från hissen illustrerar känslan när jag inser att vi kommer bli sena till BVC för första gången. Hu, tiden bara försvann där mellan 9.00 och 10.00. Försökte få Agnes att sova inte mindre än tre gången pga var så himla trött och när hon till slut somnade hade jag ju inte hjärta att väcka henne direkt.

agnes_8-manader_11.00_211.30. Klockan elva var vi inne hos vår BVC-sköterska så ej läge att ta bild. Det här är istället från när vi äter mellis efteråt och firar att det gick så bra. Agnes hade gått upp i vikt, växt två centimeter och fick beröm för att hon hänger med så bra i utvecklingen! Cirka exakt det man vill höra som orolig förälder.

agnes_8-manader_13.0013.00. När vi kom ut från BVC hade jag vi fått ett lunch- och promenadförslag från vår vän Micke. Micke och jag åt deras vegetariska buffé, Agnes åt medelhavsgratäng. Sen härjade hon runt med allt som fanns att tillgå på bordet. Här en servett som slutade tillvaron i tusen remsor.

agnes_8-manader_14.0014.00. Sen tog vi efter-lunchen-kaffet i en pappmugg och strosade Allmänna vägen ned mot fina affären Koja. Agnes som inte sovit sen innan BVC, sov nu som en stock och missade alla finheter på Koja.

agnes_8-manader_15.0015.00. Dagens andra besök på Närhälsan, denna gången som sällskap till vår kompis. Här en mycket nöjd bebis som upptäckt väntrummets TV.

agnes_8-manader_16.0016.00. Väl hemma igen var det dags för middag. Måltiderna just nu är eh lite stökiga. Agnes gillar att äta själv, så hon får alltid nåt eget att plocka med samtidigt som vi försöker peta in mat. Efter dagens grisfest hade Agnes’ en mindre trerättersmeny inklistrad i sina kläder så det blev ombyte. Här nånstans vid fyra brukar hon vilja sova, och hon gav tydliga tröttsignaler, så jag bäddade ner oss för en sovvila. Men oj vad hon var svårsövd. Efter att ha nickat till och vaknat igen två gånger gav vi till slut upp.

agnes_8-manader_17.00_bw17.00. Istället för att sova lyssnade vi på Veronica Maggio och gjorde det som är favoritsysslan just nu = åla! Agnes börjar bli så himla snabb, går inte att lämna henne ur sikte en sekund nu.

agnes_8-manader_18.00_bw18.00. Nu var hela familjen samlad och jag försökte ta en bild på alla tre (finns typ inga sen tidigare, buhu), men det var omöjligt att få tre personer skarpa. Kul var det i alla fall!

agnes_8-manader_19.0019.00. Kvällen avslutades med livets första tandborstning! Dock hade jag pipit iväg till min syjunta, så det blev ett omöjligt uppdrag att borsta och fota samtidigt. Denna lilla funderarbebis med tandkrämstub i högsta hugg får illustrera.

Att komma ihåg:
Storlek 68/74

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s