bebis

Dan före dan

Imorgon fyller världens bästa lilla person ett år! Vi ska ha kalas för familj och vänner hos Agnes farmor och farfar och jag försöker samla tankarna. Ta in att det har gått ett helt år, att den här sköra bebiseran litegranna är över, att hon är ett barn nu. Ett barn som vill massa saker, som kommunicerar och bråkar och skojar med oss, som har världens järnvilja och tålamod med att lära sig nya saker och som modigt ger sig iväg på sina egna små äventyr. Jag längtar ihjäl mig efter att följa hennes nästa framsteg, men kan också litegranna bli nostalgisk över tiden när hon var sådär yttepytteliten.

Hela den veckan har jag också tänkt tillbaka på och tittat på bilder från hur den här tiden var för ett år sen, de där sista skälvande dagarna innan hon kom till oss. Från när vi låg hemma i sängen och klockade värkar och kollade på The honourable woman (så dåligt val av värkförströelseserie) och allt kändes helt overkligt:
IMG_3995Minns att jag skickade den här bilden på en sovande Henrik till Sara efter att hon skrev att de tippat att han skulle va den nervösa av oss och stimma runt. Uppenbarligen inte.

Jag var nog i och för sig inte heller så nervös då, utan borde gjort detsamma och försökt sova då när det ändå inte gjorde så fasligt ont. Men lätt att tänka så när man står inför det största som kommer hända i livet, eh.


Tio timmar senare (22.30), togs den här bilden och skickades som statusuppdatering till kompisgänget. Hade då precis fått igång värkarna efter att de försvann under taxiresan till Mölndal, testade lustgasen och Henrik rattade på P4 och tog fram nötmixen.


14 inte jättebehagliga timmar senare var hon äntligen, äntligen ute och den här känslan är helt omöjlig att slå – lika delar lättnad och lycka, eufori och trötthet. Bara grät.

Och sen den sekunden har inget varit sig ens i närheten likt. Det är en sån ynnest att få vara din förälder, älskade unge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s