bebis

Att skypa med barnet

Det känns som att man sagt det tusen gånger, men just nu händer det så himla mycket i Agnes utveckling. Hon började gå för en och en halv månad sen (11 okt), och sen dess har hon gått från att va en bebis… till ett barn. Jag som jobbar och inte träffar Agnes lika mycket, upplever det som att hon har nya färdigheter varje dag. Det senaste är att hon kan förmedla vad hon vill att vi ska göra. Hon plockar fram en lekfilt att sitta, tar fram legot och pekar åt mig var jag ska ställa saker. Så coolt!

Hon har också fått världens bästa minne, och kommer ihåg hur allt hänger ihop. I och med badrumsrenoveringen bor vi hemma hos hennes farmor och farfar, och där har hon nu upptäckt alla hushållsmaskiner. Hon sätter på ugnen, lägger in tvätt i tvättmaskinen, öppnar och stänger torktumlaren , tänder och släcker  alla lampor och sätter på de olika tv-apparaterna med fjärrkontrollerna. Hon kan också börja peka på högtalarna när hon vill höra musik från dem, och fattar hur det går till att sätta på spelaren i ett annat rum.

Innan jag skulle åka till Island videosamtalade vi en stund och det kändes som att hon fattade precis hur det funkade. Hon gick till och med iväg med telefonen för att visa mig sin nya tandkräm. Plus ville pussas.

Det går liksom inte att begripa att hon nu förstår alla de här sakerna. Bästa lilla 16-månaders-barnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s