graviditet #2

Gravid vecka 31 (30+6) – andra antenatalbesöket och kanske att bebis har fixerat sig?

Puh, det blir verkligen tyngre och tyngre nu, och jag märker markant skillnad på hur mycket jag orkar gå, lyfta och anstränga mig. Det är väl bara att inse att jag verkligen är höggravid nu!

I onsdags var jag återigen på antenatalenheten på Östra sjukhuset (var där i vecka 27 också), för att kolla upp vad jag upplevde som minskade fosterrörelser. Dagen före var jag med om en häftig inbromsning när jag åkte bil och magen kom i kläm och jag kände mig öm efteråt. Det i kombination med att jag inte kände mer än några svaga fosterrörelser på lite mer än ett dygn efter bilincidenten, gjorde att jag ringde MVC och gemensamt bestämde att jag borde åka till antenatal för en koll.

När jag kom in för kontroll hittade de direkt hjärtljud, vilket såklart var jätteskönt. Sedan kopplade de in mig på en ctg-apparat för registrera fosterrörelser och sammandragningar och då hände ingenting på mer än 40 minuter. Jag hann inte bli så orolig, i och med att hjärtat hela tiden slog jämt och fint, men när barnmorskorna kom in med röd saft och började buffa runt med magen för att få igång bebisen hann jag väl tänka att de önskade lite mer aktivitet.

Efter ctg-undersökningen fick jag rätt så snabbt träffa en läkare som gjorde en ultraljudsundersökning, där hon snabbt konstaterade att allt såg jättebra ut och att bebisen reagerade med rörelser på hennes tryckande. Hon såg även att bebisen har lagt sig med huvudet nedåt! Jag hade misstänkt det för att det dagarna före hade känt att den höll på ett himla stort vändningsprojekt där inne, och mycket riktigt hade den nu parkerat sig huvud ner och nu, enligt min tolkning, tagit lite siesta efter den stora kraftansträngningen.

Annat som har hänt denna vecka:

 • Har prickat av overall på handla-listan. Det blev denna ullfleece-overall från Disana. Jag tänker att det skulle vara kul att lägga upp bilder på allt vi har förberett till bebisen denna gång, och vad jag ska packa i bb-väskan (här är innehållet i vår förra väska). Vad mer skulle vara kul att läsa om?
 • Jag har fått hjälp med båda mina förskolehämtningar denna vecka. I tisdags hämtade farmor och farfar, och i torsdags gick jag istället hem till några vänner och blev sen hämtad i bil. Det GÅR tyvärr inte att hämta på förskolan längre, jag orkar inte.

 

4 reaktioner till “Gravid vecka 31 (30+6) – andra antenatalbesöket och kanske att bebis har fixerat sig?

 1. Läser gärna om hur ni tänkt med BB-väska! Du verkar ha bra koll 🙂 väntar mitt andra barn i februari, och har också moderkaka i framvägg.. och lite nyfiken (berätta bara om du vill såklart) men hur kommer det sig att du inte orkar hämta på fsk? Är det för tungt? Börjar redan nu känna hur motigt det är med kläder osv och är bara i v 23..:/:/

  1. Grattis till bebis på gång! Åh, vad kul att du vill läsa mer om väskan! Och att du kommenterar! Jag ska ta tag i att packa, och fota väskan, någon kommande helg tänker jag. Du får kika tillbaka! (Eller följa på Bloglovin). Och jag ska berätta mer om förskolehämtningarna såklart, det är ju lite kryptiskt att bara nämna det inser jag nu. Men huvudanledningen till att jag inte orkar är för att vi bor på ett berg. Det har helt enkelt blivit för tungt att dra hem treåringen i vår vagn, och alternativet att hon skulle gå eller cykla själv känns inte heller okej i o m att jag antagligen inte skulle kunna springa ifatt henne om hon får för sig att dra iväg. Jag känner allmänt att det är mycket tyngre med andra barnet, just på grund av hela vardagslogistiken och att man aldrig får vila! Hur känner du? /Emma

   1. Tack vad gulligt! Och tack för svar! Ser fram emot BB-väska-inlägg, har redan kikat på den där fina overallen i ull. Åh jag förstår att det blir svårt att hämta med dom förutsättningarna.. ja guud det är tungt med andra! Är som sagt bara i v 23 men nu börjar det kännas riktigt motigt med alla böjningar det blir. Är ledig måndagar från jobbet och det år den tuffaste dagen på hela veckan! Är helt slut efter en heldag med 2,5-åringen.
    Men skönt att du inte har jääätelångt kvar nu. Och att ni kunnat lösa lite hämtningar osv. Det där är ju ett pussel..:/:/ ska du vara något ledig innan bebisen kommer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s