graviditet #2

Gravid vecka 37 (36+6) – sjukgymnastbesök och förlossningstankar

Förra helgen var på många sätt fantastisk med barnvakt, spa, brunch och fyrarätters middag. Men också jättejobbig då jag kände att det på riktigt var övermäktigt att ens sitta still så länge som krävdes för att äta upp en middag.

Lite nedstämd och lite orolig över detta ringde jag i måndags till MVC för att kolla av läget, med beskedet att det lät som helt vanliga känslor så här när det är tre veckor kvar till beräknad förlossning. Däremot ville de ha in mig för att kolla blodtrycket, då vår barnmorska hade glömt att ta det när vi var där förra veckan och det såg bra ut.

I torsdags var jag på min planerade tid hos en bäckenbottenspecialist på sjukgymnastmottagningen på vår vårdcentral. Hon var en pärla, och vi hann avverka exakt alla olika krämpor och orostankar som jag har. En- och en halv timme senare kom jag därifrån med beskedet att jag INTE har foglossning, men däremot en svag bäckenmuskulatur som inte riktigt orkar hålla uppe alltihopa och det blir därför ett stort tryck neråt. Jag fick även med mig ett bälte att ha över höfterna, och ett gäng knipövningar att göra både inför och efter förlossningen. Nu håller jag tummarna att det ska hjälpa den sista tiden.

Min mage är verkligen helt enorm just nu, kan knappt tro att den kan bli större (hoppas inte det, eh). Jag får väldigt mycket frågor om både magen och förlossningen nu, och jag har lite dubbla känslor inför det. Å ena sidan är det ju mitt favoritämne just nu då det är cirka allt jag tänker på, men jag är också lite för innesluten i mina egna tankar för att ha någon lust att prata med någon om det. Den enda jag egentligen vill prata med är Henrik, och vi är både två lite för stressade och oroliga för att egentligen få till ett bra samtal om det. Vi är mest peppade på att snabbspola fram till bb (där vi önskedrömmer om att få stanna båda två) och en frisk bebis som ligger och sover gott i platsbaljan. Ta oss dit så snart det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s